Leidse Onderlinge 2017 - Why is the rum always gone?

Geplaatst op jun 18, 2017

17 juni, zaterdagochtend vroeg, Warmond: tweeëntwintig teams staan klaar voor een hele dag jagen, peddelen, bomen, masten zetten en strijken en misschien ook nog een beetje echt zeilen. Sommigen zien er, geheel naar thema, uit als echte Jack Sparrows, anderen hebben het bij hippe matchende rode vesten gelaten, maar iedereen staat vol enthousiasme te wachten om fanatiek (of iets minder fanatiek) aan de slag te gaan.

Na het gevecht over wie de beste boot te pakken krijgt kan er gestart worden. Daar begint de battle meteen echt en er wordt flink aan andere boten getrokken om eerder over de start te gaan. In de kleine slootjes van de Boerenbuurt ontstaat een kopgroep, maar bij de lunch (super lekkere Better Bagels-bagels!!) valt de tijd tussen de eerste en wat langzamere boten nog mee.

Tussen alle botsingen door zijn de teams ook nog bezig met tangrams leggen en in spiegelbeeld lezen om tijdens het spel uit de escape room te komen (aka De Kaag). Na de lunch komt de uitdaging in de vorm van de eeuwige Ringvaart waar tegen de wind in gejaagd moest worden. Ook in de laatste mijlen kan nog veel veranderen, en uiteindelijk wint team ‘Het Management’ het met een tijd van 04:32:13 van team Zeilmelo (04:39:24) en team Just4Fun (04:43:27).

Zo’n twee uur later komt ook het laatste team heel eervol over de finish, en wordt er terug op De Schuit lekker Eazie gegeten en gezellig geborreld terwijl iedereen zijn/haar sterke verhalen nog lekker een beetje aandikt.

Verder nog speciale aandacht voor:

  • De geweldige LOCo die dit allemaal heeft georganiseerd! Heel erg bedankt!!!;
  • Het Lagakari team wat het spel heeft gewonnen en daarmee de rum heeft gevonden;
  • Dat er geen glijbanen in sloten terecht zijn gekomen dit jaar;
  • De teamnaam Usain Boat;
  • De fantastische foto’s van Bandje (ook hier op de site te vinden);
  • Het Stadsbrouwhuis, Tijssen en Cacaovoorjou die de prijzen voor onze winnaars hebben verzorgd;
  • Dat er naast enkele verdwenen vaantjes nauwelijks schade is.

Wij kijken alweer uit naar volgend jaar, blijf de facebookpagina en de website maar goed in de gaten houden!