Leidse Onderlinge 2023: Disney!

Geplaatst op jun 25, 2023

Het licht was net boven de horizon vandaan toen de dappere vrijwilligers alweer klaar stonden om de valken naar de start locatie te slepen. Dit jaar stonden er vierentwintig teams klaar om elkaar te hinderen, elkaar in te halen en met name: om te winnen.

Met elke boot verkleed als Disney figuren, van prinsessen tot Picobelle bv., ging de Leidse Onderlinge van start. Niet iedereen bleek door te hebben over welke kant ze de start over moesten, degenen die dat wel wisten lagen dus al snel voorop. Als eerste om de bovenboei was de Banana Boat, en die eerste plek werd de rest van de wedstrijd ook niet meer ontnomen. Gewapend met peddels werd het gat tussen de Banana Boat en de rest steeds groter.

Zodra het veld zich naar de sloten verplaatste begon het kattenkwaad, zo werden boten geblokkeerd en weggeduwd, werden bruggen dichtgegooid en viel er zelfs iemand, terwijl hij een andere boot probeerde weg te duwen, met een heleboel gescheld het water in.

Het werd steeds warmer, zelfs zo warm dat de meeste kostuums bij de lunch alweer uit waren. De verplichte pauze werd vanwege de warmte ook gebruikt om te zwemmen, alhoewel niemand langer dan een half uur wou blijven. De tweede helft van de wedstrijd bleek namelijk stroever dan de eerste. De Banana Boat is uiteindelijk met een half uur voorsprong gefinished. Langzamerhand finishde de rest van de boten, de ene boot nuchterder dan de andere.

Eenmaal terug op de schuit is er uitgebreid genoten van turkse pizzas en broodjes döner. Onder het genot van bier werd er teruggekeken op een geslaagde dag en werden er alweer tactieken voor volgend jaar besproken. Naarmate de zon weer verdween gingen de kleren weer aan en vertrok iedereen weer naar huis, zich afvragend wie er volgend jaar de Leidse Onderlinge wint...